MI PRAVIMO KABLOVE

 

 • Više
 • Politika Kvaliteta

  Naš sistem menadžmenta organizacije omogućava:
  Stalni rast zadovoljstva naših kupaca
  Zadovoljstvo zaposlenih, društva, države i okoline
  Smanjenje troškova uz poboljšanje kvaliteta rada
  Uspostavljanje i negovanje partnerskih odnosa
  Smanjenje otpada, emisija u vazduh, vodu i zemljište iz procesa rada
  Pomoć razvoju društva i očuvanju životne sredine

  Više
 • Goli Provodnici

  Al/Fe uže je konstrukcije od sedam ili više žicapouženih u koncentričnim slojevima. Jezgro užeta se sastoji od jedne ili više čeličnih pocinkovanih žica použenih u koncentričnim slojevima. Al uže je konstrukcije od sedam ili više aluminijumskih žica (tvrdo-vučenih) prema SRPS N.C1.301 použenih u koncentričnim slojevima. Susedni slojevi imaju suprotne smerove použavanja, s tim da spoljni sloj ima desni smer.

  Više
 • Energetski Kablovi

  Za polaganje na slobodno, u zemlju, beton, u zatvorene prostorije, kablovske kanale, u elektranama i u industriji, u gradskim mrežama gde se ne očekuju mehanička oštećenja, i gde kablovi nisu izloženi mehaničkom naprezanju- Za napajanje udaljenih objekata trajnog ili privremenog karaktera.

  Više
 • Samonosivi Kablovi

  Više
 • Instalacioni Kablovi

  Više
 • Fleksibilni Kablovi

  U suvim prostorijama za prenosne poptrošače pod lakšim i srednje teškim uslovima rada u domaćinstvima, poslovnim prostorijama i sl, uključujući i vlažne prostorije. Nisu primereni za upotrebu kod aparata za kuvanje i grejnih aparata akop je provodnik izložen zračenju toplote. Takođe, nisu primereni za spoljnu uportebu kod industrijskih i poljoprivrednih mašina.

  Više

O Nama


Preduzeće za proizvodnju kablova "MILIĆ" d.o.o. Paraćin osnovano je 16.12.1991. godine sa pretežnom delatnošću trgovine kablovima. Nakon promene poslovne politike vlasnika a zasnovanom na dugogodišnjem iskustvu dolazi do odluke o sopstvenoj proizvodnji kablova i užadi. Naša misija je isporuka kvalitetnih i pouzdanih proizvoda po konkurentnim cenama. Razvojni put fabrike bi se mogao podeliti u nekoliko faza: Krajem 2004. naš mladi profesionalni tim u saradnji sa vrsnim i priznatim stručnjacima iz kablovske industrije, nabavlja polovne mašine iz Amerike, ugradjuje nasavremenuju elektroniku i pokreće prvu proizvodnju kablova i užadi (Samonosivi kablovski snopovi, Al/Fe užad i Cu užad). Daljim razvojem 2005. pokreće proizvodnju energetskih kablova PP00 i PP00-A čime se zaokružuje proizvodnja kablova i snopova napona do 1kV.Preduzeće je u potpunosti posvećeno kvalitetu u svakom aspektu proizvodnje preko ulazne kontrole sirovina, međufazne i završne kontrole koja obezbeđuje otpremu kvalitetnog gotovog proizvoda našim kupcima, što je i potvrđeno 2006. godine uvođenjem internacionalnog sistema upravljanja kvalitetom prema standardu ISO 9001. Naglim opadanjem javnih nabavki a samim tim i potražnjom za gore pomunete snopove i kablove donosi se odluka o proširenju porizvodnog asortimana, uvođenjem instalacionih i fleksibilnih provodnika (PP-Y,PP-R,PP-J). Masovna proizvodnja ovog asortimana je počela 2009. godine a preduzeće uvelo novi Sistem upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001. Poštujući kvalitete, sugurnost celokupne zajednice i primenom najsavremenijih materijala i tehnologija raste potražnja za teškogorivim halogen free kablovima.Poštujući zakone bezbednosti i zaštite zdravlja ljudi i životne sredine početkom 2012. godine počinje probna proizvodnja N2XH kablova a masovna već krajem iste godine. Celokupan proizvodni asortiman je atestiran u laboratoriji Gama institut Vinča Beograd. Proizvodna oprema i kadrovski potencijal su takvi da omogućuju da se u okviru ovog asortimana može izaći u susret raznim posebnim željama kupaca. Trenutno preduzeće zapošljava 36 radnika. Milić doo stalno radi na unapređenju svog poslovanja, na edukaciji i obuci svojih zaposlenih, kao i na odgovornom ponašanju prema životnoj sredini i društvu u celini, i time obezbeđujući vrhunski kvalitet na zadovoljstvo korisnika naših proizvoda

 

Milić d.o.o.

 • Glavica bb, Paraćin
 • Tel: +381(35) 564-159
 • Fax:+381(35) 573-883